Smart tv

Vandaag exact een maand geleden verhuisden we naar Boelenslaan. En dat was de laatste dag dat we tv konden kijken. Want een tv plug je tegenwoordig niet meer in op een coax-kabeltje. Het zijn allemaal smart tv’s, waarvoor je internet nodig hebt. En zoals u weet, ontbrak dat er nog aan. 

Dus afgelopen maand konden we geen tv kijken. Als ik iedereen mag geloven, hebben we heel wat gemist. Zo misten we de veelbesproken uitzending van De Villa, waarin een van de meisjes werd aangerand. Reden voor RTL-baas Peter van der Vorst om de stekker meteen uit het programma te trekken. Maar wel pas nadat er op social media ophef ontstond. Voor de ophef waren ketsende vrijgezellen in een Spaanse villa kennelijk wel gewoon het uitzenden waard. 

We misten de 101-jarige Lenie, die bij De Wereld Draait Door het hart van Matthijs van Nieuwkerk stal. Ze zat samen met Gordon aan tafel, die een programma maakt over ouderen boven de honderd. Hij kon nog zó veel van deze oudjes leren, liet hij heel Nederland weten. Zeer geloofwaardig uit de mond van een man die met botox, anus bleken en weet ik wat niet meer krampachtig probeert om jong te blijven. 

We misten André Hazes, die in RTL Boulevaard zijn beklag deed over roddelblad Privé. Op de cover stond een foto van zoon Dreetje, nadat bekend werd dat André z'n vrouw verlaat voor de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Dat hij z'n zoontje zelf in foto's, filmpjes en reclames aan heel Nederland showt, is kennelijk prima, maar een foto op de voorkant van de Privé kan echt niet. "Dat gaat veel te ver", liet de volkszanger aan RTL Boulevar weten. Juist ja. 

We misten de bekendmaking van het trio dat ons Eurovisie Songfestival gaat presenteren: Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. We misten ook het nieuws dat Jan Smit een burn-out heeft. We misten de ruzie tussen Ali B en Anouk in The Voice. We misten het nieuws dat Jeroen Pauw stopt en dat onze eigen weerman Piet overstapt naar MAX. We misten al het gedoe rondom het wachtgeld van Klaas Dijkhoff en Isabelle Diks. We misten de scheiding van nieuwanchorman Herman van der Zandt en de dodemansrit van radio-dj Daniël Lippens. 

We misten de Sieg Heil van Marco van Basten, de seksverslaving van Katja Schuurman, de rolstoel voor de chihuahua van Frans Bauer en het duet van Lange Frans en Thierry B. God, wat misten we veel. Maar wanneer je het lijstje zo leest, misten we dus eigenlijk helemaal niets. Inmiddels doet de smart tv het. Nu is het alleen nog wachten op smart tv-programma’s.

Nynke van der Zee

Nynke van der Zee

Tekstschrijfster

Op zoek naar een enthousiaste tekstschrijver in Friesland? Ontdek of wij bij elkaar passen.

Meer over mij

Laatste Blogs