Over mij

Mijn naam is Nynke van der Zee en ik ben freelance tekstschrijver in Friesland. In 2011 ben ik gestart met mijn eigen tekstbureau Nynke TXT. Of beter gezegd: tekstburo, want veel van mijn teksten zijn in het Fries.

Tijdschriften

Vanuit mijn buro schrijf ik voor een zeer gevarieerd aantal bladen, tijdschriften, websites en reclamebureaus. Ook hier zitten weer een aantal Friestalige uitgaven bij, zoals het maandblad Heit & Mem, voor jonge ouders in Friesland en het jongerentijdschrift LinKk, uitgegeven door onderwijsadviesbureau Cedin.

Webteksten

Geen bedrijf of organisatie die tegenwoordig nog zonder website kan. Teksten schrijven voor een website: het lijkt eenvoudig, maar niets is minder waar. Het is iedere keer een uitdaging om een tekst te maken, die niet alleen lekker leest voor de bezoekers, maar bovendien zorgt voor goede resultaten in de zoekmachines.

Advertorials

Ook voor commerciële teksten ben je bij mij aan het juiste adres. Zo schrijf ik regelmatig teksten voor verkoopbrochures, corporate magazines en advertorials.

Human interest

Maar het allerliefst ga ik op pad. De human interest artikelen die ik mag schrijven voor diverse opdrachtgevers zijn dan ook de kers op de taart. Met veel plezier tour ik in mijn schrijfwagentje door de provincie om mooie, persoonlijke of ontroerende verhalen in woorden te vangen.

Verhalen vertellen

Geen mooier artikel dan eentje waarvoor je over hekken bent gesprongen, tussen koeien hebt gestaan of op z’n minst een béétje vies bent geworden. Verhalen vertellen, er is wat mij betreft geen mooier werk dan dat.

Benieuwd naar mijn schrijfkunsten? Ik hoor het graag!

Nynke van der Zee

Nynke van der Zee

Tekstschrijfster

Op zoek naar een enthousiaste tekstschrijver in Friesland? Ontdek of wij bij elkaar passen.

Meer over mij

Laatste Blogs