Koffie?
Nynke van der Zee,
taal en tinkwurk
Langdeel 7
9216 WX Oudega
T 06 272 183 11
E info@nynketxt.nl

Over mij

Mijn naam is Nynke van der Zee en ik ben freelance tekstschrijver in Friesland. In 2011 ben ik gestart met mijn eigen tekstbureau Nynke TXT. Of beter gezegd: tekstburo, want veel van mijn opdrachten zijn teksten in het Fries. Al bijna vier jaar werk ik als bureauredacteur op de nieuws- en sportredactie van Omrop Fryslân. En sinds maart dit jaar ben ik producer en regisseur bij de radioprogramma's Muzyk yn Bedriuw, Geert yn de middei en Sneon yn Fryslân.

Naast mijn werkzaamheden bij Omrop Fryslân schrijf ik voor een zeer gevarieerd aantal bladen, tijdschriften, websites en reclamebureaus. Ook hier zitten weer een aantal Friestalige uitgaven bij, zoals het meartalich kultureel opinyblêd De Moanne en het maandblad Heit & Mem, voor jonge ouders in Friesland. Niet te vergeten het jongerentijdschrift LinKk, uitgegeven door onderwijsadviesbureau Cedin.

Geen bedrijf of organisatie die tegenwoordig nog zonder website kan. Teksten schrijven voor een website: het lijkt eenvoudig, maar niets is minder waar. Het is iedere keer een uitdaging om een tekst te maken, die niet alleen lekker leest voor de bezoekers, maar bovendien zorgt voor goede resultaten in de zoekmachines.

Ook voor commerciële teksten bent u bij mij aan het juiste adres. Zo schrijf ik regelmatig teksten voor verkoopbrochures, corporate magazines en advertorials.

17-06-2015

 

Maar het allerliefst ga ik zo veel mogelijk op pad. De human interest artikelen die ik mag schrijven voor het agrarische weekblad De Veldpost en het magazine De Friesland Post zijn dan ook de kers op de taart. Met veel plezier tour ik in mijn zwarte schrijfwagentje door de provincie om mooie, persoonlijke of ontroerende verhalen in woorden te vangen.

Geen mooier artikel dan eentje waarvoor je over hekken bent gesprongen, tussen koeien hebt gestaan of op z’n minst een béétje vies bent geworden. Verhalen vertellen in tekst of geluid, er is wat mij betreft geen mooier werk dan dat. En dit gevoel gun ik u uiteraard ook.

Om de week vrolijk te beginnen, publiceer ik daarom iedere maandag mijn maandagochtendblogje. Een opgewekte start van de nieuwe werkweek, met waar het even kan een blije knipoog. Deze blog is bovendien iedere maandag als Toan fan de moarn te beluisteren op de radio bij Omrop Fryslân.

Benieuwd naar mijn schrijfkunsten? Ik hoor het graag!