Rode kruis

Ik heb al eens eerder verteld over mijn guilty pleasure: een vakantie op een naturistencamping. Het lijkt me fantastisch om 's ochtends vroeg uit je tentje te kruipen en heerlijk in de blote kont je broodje te smeren. Geen gedoe met zweterige T-shirts die je weer aan moet, bikini's die nat aan de scheerlijn bungelen of sokken waar je er maar eentje van kunt vinden. Nee, gewoon puur natuur aan de dag beginnen.

Als het weer een beetje meezit, ga ik deze week voor het eerst in mijn leven naar een naturistencamping. Ik ben al druk met het maken van een checklist met spullen die allemaal mee moeten. Het voordeel is uiteraard dat ik geen kleren mee hoef, dus er is ruimte genoeg voor andere accessoires. Maar nou komt 't: wat kan en mag er allemaal mee naar zo'n camping?

De volleybal; hij staat al jaren met stip bovenaan mijn lijstje van spullen die beslist mee moeten op vakantie. Maar volleyballen in je blote tieten; kan dat? Hipt de boel dan niet pijnlijk op en neer zonder sport-bh? Of mag je die speciaal voor de gelegenheid dan tóch even aantrekken?

Datzelfde geldt voor het pokersetje. Want strippokeren in je blote kont, daar is natuurlijk niks aan. Dus zouden we ons dan wellicht voor de gelegenheid 's avonds bij het kampvuur mogen aankleden? En dan mijn tochtje op de fiets. Hoe moet dat zo meteen? Met de blote kont op dat zwarte gelzadel dat net een paar uur in de gloeiend hete zon heeft staan bakken. Ik moet er niet aan denken.

En hoe zit het bijvoorbeeld met een camera? Ik wil mezelf natuurlijk wel vast laten leggen wanneer ik in mijn nakie op zo'n grote gele banaan over het water vlieg. Maar stel nou dat ik per ongeluk een ander groepje mensen op de foto zet en dat blijken BN'ers te zijn. Mag dat? Kan ik met mijn mobiele telefoon filmpjes van mezelf maken? In diverse sauna's is er net een hele rel geweest om stiekeme mobiele filmers.

Stel hij mag wel mee, mijn mobieltje; waar laat ik die dan? Ik heb immers geen broek aan en dus ook geen broekzakken paraat. En hoe zit dat met geld? Waar moet ik mijn kleingeld laten wanneer ik verse broodjes haal in de campingsupermarkt? Of stop ik die flappen tussen mijn eigen flappen? De pinpas mee? Waar moet ik die dan laten? In die andere gleuf?

Je begrijpt: een tas inpakken voor een naturistencamping is nog veel ingewikkelder dan al je kleren in een koffer proppen. Maar ik geloof dat ik op zolder nog zo'n handig heuptasje heb liggen, die je om je middel kunt knopen. Zo'n praktische, doch spuuglelijke buidel die ik ooit van het Rode Kruis heb gekregen. Oh trouwens. Over rode kruizen gesproken. Wanneer word ik ook maar weer ongesteld?

Nynke van der Zee

Nynke van der Zee

Tekstschrijfster

Op zoek naar een enthousiaste tekstschrijver in Friesland? Ontdek of wij bij elkaar passen.

Meer over mij

Laatste Blogs