Piemelparty

Een upperdare party; ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Tot twee weken geleden toen ik zelf op zo'n feestje zat. Heel plat gezegd is het een piemelparty, met allerhande stoute seksspeeltjes. Het tegenovergestelde van tupperware party. 

Op de keukentafel stonden de spullen uitgestald toen we binnenkwamen. Dildo's in allerhande kleuren, maten en vormen. Smeerseltjes voor de stimulatie van diverse lichaamsdelen, handboeien, blinddoeken en zweepjes. Alsof het de prijzentafel van de verloting van de plattelandsvrouwen was. Alleen al door er naar te kijken, kreeg ik een kleur. Heel even was ik uitgeluld, om maar in het genre te blijven. 

De upperdaredame die onze gastvrouw was deze avond, had echter genoeg te vertellen. In geuren en kleuren gaf ze uitleg over de beste clitorisstimulatie, de P-spot en uiteraard de G-spot. Mijn oren kleurden dieprood toen ik ontdekte dat in het puntje van mijn neus exact dezelfde zenuwuiteinden zitten als in mijn clitoris. Sterker nog: er zijn mensen die een neusorgasme ervaren wanneer ze niezen. Lucky basterds als ze ook nog eens hooikoorts hebben. 

Werkelijk alle standjes werden besproken. Ik wist af en toe niet waar ik moest kijken wanneer de gastvrouw mijn kant op keek. Maar blijkbaar vond zij het de normaalste zaak van de wereld om het beestje bij de naam te noemen. Het was vagina voor en piemel na. 

En toen moest ik denken aan het nieuwe Friese woord voor vagina: het 'flomke'. Niet echt een woord waar ik nou van zeg: sexy. Dus ik dacht, laat het me eens aan de expert vragen. Als er iemand is die het woord vagina bijna dagelijks in de mond neemt, dan is het wel de upperdaredame. Dus wat vindt zij nou een mooi woord voor de preut?

Ze moest er even over nadenken. Uiteindelijk kwam ze met het woord flamoes. Hmmm. Ook niet echt een winnaar als je het mij vraagt. Het is toch raar dat we voor de penis wel een goed woord hebben, namelijk piemel of piel, maar dat we voor de vagina maar niets kunnen bedenken. Met piemel kun je echt van alles verzinnen. Piemelparty bijvoorbeeld. Voor de vagina kom ik niet verder dan kutfeest. En dat klinkt nou niet meteen heel gezellig.

Gelukkig werd het geen kutfeest, want nadat het ijs was gebroken, zat de sfeer er goed in. Dildo's die lachend werden doorgegeven in de kring, alsof we weer even in groep 8 zaten tijdens een spreekbeurt. Stimulerende crèmepjes die we stiekem in de wc mochten opsmeren om te testen of er iets begon te kriebelen beneden en uiteraard zorgde ook de butplug voor de nodige hilariteit. Alles mocht geproefd en uitgetest worden. Nou ja, op de butplug na dan. Maar glijmiddel met een strawberry cheesecake flavour, scheerschuim met een watermeloen smaak: je kunt het zo gek niet bedenken of het was wel te krijgen. 

We hebben smakelijk gelachen om de verhalen en blunders, die we absoluut niet mogen doorvertellen. Dat zweerden we met de hand op ons poes, dus daar houd ik me aan. Geen smeuïge verhalen over mislukte standjes of voorwerpen die in bepaalde lichaamsholtes blijven steken. Maar voor wie nog eens wat anders wil dan een tupperware avond met de buurvrouw: een piemelparty is een avond vol hoogtepunten.

Nynke van der Zee

Nynke van der Zee

Tekstschrijfster

Op zoek naar een enthousiaste tekstschrijver in Friesland? Ontdek of wij bij elkaar passen.

Meer over mij

Laatste Blogs