Bambiseks

'Fifty Shades maakt vrouwen nieuwsgierig naar andere manier van seks'. Dat bericht kwam ik tegen nadat de derde Fifty Shades film twee weken geleden in première ging. In het artikel worden diverse deskundigen gevraagd of de film invloed heeft op ons seksleven. "Ja", zegt Wendy van Mourik, eigenaar van de erotische webshop De Paarse Keizerin. "We waren met zijn allen een beetje aan het verpreutsen. Fifty Shades heeft geholpen dat mensen meer uit hun seksleven halen."

Zelf heb ik nog geen enkele Fifty Shades film gezien, maar bij ieder nieuw deel dat uitkomt vliegen de handboeien, blinddoeken en zweepjes over de toonbank. Na de tweede film was er zelfs een ware run op de zogenoemde Ben Wa Balls, die dames stiekem kietelen. Je zag hordes vrouwen dansend over straat gaan. Wie zich nog afvraagt waarom die boze buurvrouw ineens zingend in de tuin stond: Ben Wa Balls.

Maar wat mij opviel in het artikel is dat er alleen gesproken wordt over dámes die nieuwe dingen ontdekken op seksgebied. Alsof mannen alles al weten over seks. Over bondage, Ben Wa Balls, squirten en weet ik al wat meer. Een beetje kerel heeft dat kennelijk allemaal geleerd bij biologie.

Collega-columnist Ferdinand de Jong schreef al eens een column over waarom de Friese naam Rimmer eigenlijk niet meer kan. Rimmen is dus zo'n specifieke seksuele voorkeur waar ik nog nooit van had gehoord. En er zijn er nog veel meer. Neem termen als felching, bukkake en snowballing. Wie wil weten wat 't is: zoek zelf maar even op.

Tuurlijk, ik weet wat SM is, maar dat komt voornamelijk door het feit dat ik in Oudega Smallingerland woon. Dat korten we af als Oudega Sm. Ik was nog niet zo oud toen een stoere grote neef me uitlegde dat die afkorting niet alleen voor Smallingerland staat, maar ook voor sadomasochisme. In geuren en kleuren kreeg ik een beschrijving van wat dat was. Nooit geweten dat ik in zo'n spannend dorp woonde.

Maar al die andere termen; het blijft een ver van mijn bed show. En dat levert af en toe gênante situaties op. Zo stond ik al eens in de rij voor de kassa bij de McDonalds. Naast een patatje en een hamburger bestelde ik ook een milkshake vanille. "Jij bent ook best een beetje vanille, hè Nyn", vroeg één van mijn vrienden. Ik dacht dat 'ie doelde op mijn blonde haar en roomkleurig huidje. Dus ik zei: "Ja klopt, ik bén vanille." Achter me hoorde ik een groepje jongens grijnzen.

Vanille blijkt dus ook één van die seksuele voorkeuren die ik nog niet kende. Vanille betekent dat je houdt van softseks. Knuffelen en strelen in plaats van ingewikkelde standjes en gemotoriseerde hulpmiddelen. Bambiseks noemen ze het ook wel.

Díe film heb ik trouwens wel gezien toen ik een jaar of zeven was. Ján-kén toen de moeder van Bambi werd afgeknald. "Daar leer je alleen maar van", zei mijn eigen moeder destijds. Tja. Misschien moet ik dan toch maar naar die nieuwe Fifty Shades film om ook op dit gebied wat meer kennis op te doen. Benieuwd of ik het dit keer wel droog houd.

Nynke van der Zee

Nynke van der Zee

Tekstschrijfster

Op zoek naar een enthousiaste tekstschrijver in Friesland? Ontdek of wij bij elkaar passen.

Meer over mij

Laatste Blogs