Koffie?
Nynke van der Zee,
taal en tinkwurk
Langdeel 7
9216 WX Oudega
T 06 272 183 11
E info@nynketxt.nl
 • Kenteken-TXT

  Af en toe kom je leuke teksten tegen. Zo stond ik gisteren achter deze TXT-auto. Zou het niet leuk zijn wanneer we zelf onze kenteken-tekst mochten bedenken? In het Canadese Quebec mag het kennelijk, want collega Marieke Vinckers interviewde er een Friese emigrante, die trots op haar kenteken BINTJE had staan :)

  Hoogstpersoonlijk

  Het gebeurt niet zo vaak dat er door de hoofdrolspeler in mijn blog ook daadwerkelijk gereageerd wordt. Sterker nog, de Belastingdienst had gisteren de primeur! Een uurtje na mijn blog-tweet kwam er een reactie binnen: "Mooi verhaal! :-) In de praktijk is het duurder om de 3 brieven samen te voegen, dan om ze apart te versturen." Weet u wie ook verrassend goed is op social media in het reageren op klanten? De KLM. Zelfs in straattaal!

 • You are beautiful

  Soms kan een onverwachte boodschap je dag maken. Zo had ik dat vandaag toen ik langs Fier Fryslân fietste op weg naar de Omrop. Met grote letters stond er You are beautiful te lezen op het hek rondom het gebouw. Het zou zomaar een actie kunnen zijn van de Typesetters, creatieve geesten die aan landscape poetry doen. Onverwachte boodschappen op een onverwachte manier. De dag ook met een glimlach beginnen?  U weet waar u moet zijn!

  Little Free Library

  Voor mijn theorie-examen was ik afgelopen maand in de bieb. Met het schaamrood op de kaken moet ik toegeven dat ik er jaaaaren niet was geweest. En plots zag ik gister op weg naar huis deze Little Free Library. Kijk, dat maakt het nog leuker. Leen een boek en betaal door er een ander boek voor in de plaats terug te leggen. Denk dat ik morgen mijn theorieboek inwissel voor een spannende thriller.  

 • Taalvoutje

  Van reclamefolders tot verkeersborden, overal duiken ze op: de taalvoutjes. Op taalvoutjes.nl zijn de mooiste vondsten verzameld. En van al die grappige voutjes wordt ieder jaar de Taalvoutje van het jaar verkiezing gehouden. Benieuwd naar die van 2013 en de kanshebbers van 2014? Kijk snel op de site. Een vrolijke glimlach gegarandeerd!

  Lekker Swalkje

  Met kruiwagens vol boeken langs de deur. Het was jarenlang de normaalste zaak in Friesland tijdens De Moanne fan it Fryske Boek. Maar nu is er iets nieuws: Swalk. Tien dagen lang in verschillende dorpen een avond vol literatuur, toneel, kunst en muziek. Want een verhaal vertellen kan op meer manieren dan alleen in een boek, vinden we in Friesland. Van 13 tot en met 21 september giet it oan!